lauantai 17. joulukuuta 2011
Karkkikurssi 17.12
Vaahtokarkit
200 g sokeria
2 rkl hunajaa
½ dl vettä Nämä keitetään 127°C
7 liivatelehteä + väriainetta Liotetaan ja sulatetaan
100 g munanvalkuaisia ja 1 rkl vaniljasokeria
-Valkuaisia aletaan vatkata kun sokeriliuoksen lämpötila on 100°C
-Valkuaisvaahtoon lisätään valmiiksi keitetty sokeriliemi ja vatkaamista jatketaan kaksi minuuttia. Sen jälkeen lisätään liivateliuos ja vatkataan, kunnes seos on jäähtynyt haaleaksi.
-Pursotetaan pötköjä leivinpaperille, jolle on ripoteltu maissitärkkelyksen ja tomusokerin seosta.
-Annetaan jähmettyä pari tuntia ja leikataan paloiksi.
Torrone-nougat
1,5 munanvalkuaista + ripaus suolaa
450 g hunajaa
150 g sokeria
1 rkl glukoosisiirappia
1 dl vettä
pähkinöitä manteleita tai vastaavia maun mukaan
-Hunaja, sokeri, glukoosi ja vesi keitetään 143°C ja valkuaiset vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi.
-Sokeriseon kaadetaan astian reunaa pitkin koko ajan vatkaten ja seosta vatkataan kunnes se ei enää ole polttavan kuumaa.
-Lisätään pähkinät tms.
-Massa kaadetaan pellille, jossa on maissitärkkelystä.
-Jauhotetaan joka puolelta ja muotoillaan pitkulaiseksi.
-Leikataan parin tunnin päästä.
Kovat keittokarkit
450 g sokeria
125g glukoosia tai hunajaa
1 dl vettä
-Keitä massa 162°C
-Sekoita joukkoon mausteet ja värit heti, eteeriset öljyt vasta hiukan jäähtyneempänä.
-Salmiakki; 6 rkl lakritsiuutetta, 2 rkl salmiakkia, anista
-Minttu; 30 tippaa minttuöljyä, vihreää väriä maun mukaan
Tryffelit
250g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhoa
2 dl tomusokeria
1 muna (ei kuitenkaan strutsin)
1 tl vaniljasokeria
rommia tai konjakkia maun mukaan
-Sulata kookosrasva, anna jäähtyä, mutta ei jähmettyä
-Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, sekoita puulastalla loput aineet munavaahtoon, rommi viimeiseksi.
-Vie taikina kylmään ja sekoittele välillä, jotta se jähmettyy tasaisesti.
-Ripottele kaakaojauhetta leivinpaperille, muotoile kahdella lusikalla taikinasta palloja ja kierittele jauheessa.
-Säilytä kylmässä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Keittokarkeista unohtui ohjeesta loppu eli kuumaa massaa venytellään ja taitetaan kunnes se alkaa olla hyvin jäykkää, sitten leikataan paloiksi öljytyillä saksilla. Öljytyt kumihanskat kädessä, kunnes näpit kestää käsitellä.
VastaaPoista