lauantai 17. joulukuuta 2011

Karkkikurssi 17.12









Vaahtokarkit
200 g sokeria
2 rkl hunajaa
½ dl vettä Nämä keitetään 127°C

7 liivatelehteä + väriainetta Liotetaan ja sulatetaan

100 g munanvalkuaisia ja 1 rkl vaniljasokeria

-Valkuaisia aletaan vatkata kun sokeriliuoksen lämpötila on 100°C
-Valkuaisvaahtoon lisätään valmiiksi keitetty sokeriliemi ja vatkaamista jatketaan kaksi minuuttia. Sen jälkeen lisätään liivateliuos ja vatkataan, kunnes seos on jäähtynyt haaleaksi.
-Pursotetaan pötköjä leivinpaperille, jolle on ripoteltu maissitärkkelyksen ja tomusokerin seosta.
-Annetaan jähmettyä pari tuntia ja leikataan paloiksi.

Torrone-nougat
1,5 munanvalkuaista + ripaus suolaa
450 g hunajaa
150 g sokeria
1 rkl glukoosisiirappia
1 dl vettä
pähkinöitä manteleita tai vastaavia maun mukaan

-Hunaja, sokeri, glukoosi ja vesi keitetään 143°C ja valkuaiset vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi.
-Sokeriseon kaadetaan astian reunaa pitkin koko ajan vatkaten ja seosta vatkataan kunnes se ei enää ole polttavan kuumaa.
-Lisätään pähkinät tms.
-Massa kaadetaan pellille, jossa on maissitärkkelystä.
-Jauhotetaan joka puolelta ja muotoillaan pitkulaiseksi.
-Leikataan parin tunnin päästä.

Kovat keittokarkit
450 g sokeria
125g glukoosia tai hunajaa
1 dl vettä

-Keitä massa 162°C
-Sekoita joukkoon mausteet ja värit heti, eteeriset öljyt vasta hiukan jäähtyneempänä.

-Salmiakki; 6 rkl lakritsiuutetta, 2 rkl salmiakkia, anista
-Minttu; 30 tippaa minttuöljyä, vihreää väriä maun mukaan

Tryffelit
250g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhoa
2 dl tomusokeria
1 muna (ei kuitenkaan strutsin)
1 tl vaniljasokeria
rommia tai konjakkia maun mukaan

-Sulata kookosrasva, anna jäähtyä, mutta ei jähmettyä
-Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, sekoita puulastalla loput aineet munavaahtoon, rommi viimeiseksi.
-Vie taikina kylmään ja sekoittele välillä, jotta se jähmettyy tasaisesti.
-Ripottele kaakaojauhetta leivinpaperille, muotoile kahdella lusikalla taikinasta palloja ja kierittele jauheessa.
-Säilytä kylmässä.

1 kommentti:

  1. Keittokarkeista unohtui ohjeesta loppu eli kuumaa massaa venytellään ja taitetaan kunnes se alkaa olla hyvin jäykkää, sitten leikataan paloiksi öljytyillä saksilla. Öljytyt kumihanskat kädessä, kunnes näpit kestää käsitellä.

    VastaaPoista