lauantai 18. helmikuuta 2012
Ylellisiä röyhelökauluksia
Tässä materiaali, josta pitäisi syntyä näyttävä röyhelökauluri.
Valmis kauluri malliksi, Niinan tekemä.
Neljässä tunnissa syntyy valmista, Caritan tekemä.
Lanka, josta kauluri neulotaan on kaksiväristä. Tässä kaulurin alaväri oli musta.
Jä tässä harmaa, sama lanka.
Maijan värivalinta kuvastaa jo lähes ovella olevaa kevättä.
sunnuntai 5. helmikuuta 2012
Juureksia ja kaalia pöytään!
Ensimmäisinä valmistuivat porkkanaleivokset, jotka ovat tässä vielä ilman kuorrutusta.
Kaalipiirakan täyte odottamassa takinakuorta, joka on nousemassa.
Kaalipiirakat valmiina. Piirakoihin tehtiin kiemuroita koristeeksi, jotta ylijäämätaikina tuli hyötykäyttöön.
Punajuurta jalossa muodossa yhdessä Aura-juuston kanssa.
Ja tässä kaikki päivän kokkaukset yhteiskuvassa, paitsi ne jotka tuli syötyä yhteisellä lounaalla; punajuuripestolla maustettua pastaa, pastaa pekoni-palsternakka kastikkeen kera, friteerattuja juureslastuja ja kaalisalaattia.
lauantai 28. tammikuuta 2012
Tossuja Huopasesta, neulekerho jatkui
Värivaihtoehtoja tossuihin löytyi monta ja mallikappaleitakin oli virkattu etukäteen muutamia. Kaikki mallitossut on tehty samalla "kaavalla", mutta huovutusvaiheessa osasta tuli pienempiä. Konehuovutuksen ihmeellisyyksiä.
Etualalla huovuttamattomat tossut, kirkkaan vihreät.
Puolet työskentelyajasta on käytetty ja kahville lähdettäessä ensimmäiset tossut ovat jo yli puolenvälin.
Valmiita ja puolivalmiita töitä. Osaa oli työstetty jo hieman etukäteen.
Tunnisteet:
huopanen,
kirjasto,
kukka,
kurssi,
neulekerho,
paja,
tossu,
virkkaaminen
lauantai 7. tammikuuta 2012
Neulakintaat, käsityötaiteen helmi! Marjo pulassa
Reetan lähes loppuun käytetyt neulakintaat. Näistä mallia ja matkaan HOP!
Työvälineinä hirven sääriluusta tehty neula ja hieman huopunutta "paalilankaa", joka sopii täydellisesti tähän puuhaan. Tästä langasta on helppo tehdä neulakintaat.
Kaksi tuntia kulunut. Eiköhän nyt ole kahvin paikka?
Kahvi toi valaistuksen "lapamadon" tekoon. Neljä tuntia kulunut. Onneksi on leuto talvi ja keskiviikkona kertauskurssi.
Tunnisteet:
lanka,
lankatekniikat,
lapaset,
neulakinnas,
neulekerho
lauantai 17. joulukuuta 2011
Karkkikurssi 17.12
Vaahtokarkit
200 g sokeria
2 rkl hunajaa
½ dl vettä Nämä keitetään 127°C
7 liivatelehteä + väriainetta Liotetaan ja sulatetaan
100 g munanvalkuaisia ja 1 rkl vaniljasokeria
-Valkuaisia aletaan vatkata kun sokeriliuoksen lämpötila on 100°C
-Valkuaisvaahtoon lisätään valmiiksi keitetty sokeriliemi ja vatkaamista jatketaan kaksi minuuttia. Sen jälkeen lisätään liivateliuos ja vatkataan, kunnes seos on jäähtynyt haaleaksi.
-Pursotetaan pötköjä leivinpaperille, jolle on ripoteltu maissitärkkelyksen ja tomusokerin seosta.
-Annetaan jähmettyä pari tuntia ja leikataan paloiksi.
Torrone-nougat
1,5 munanvalkuaista + ripaus suolaa
450 g hunajaa
150 g sokeria
1 rkl glukoosisiirappia
1 dl vettä
pähkinöitä manteleita tai vastaavia maun mukaan
-Hunaja, sokeri, glukoosi ja vesi keitetään 143°C ja valkuaiset vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi.
-Sokeriseon kaadetaan astian reunaa pitkin koko ajan vatkaten ja seosta vatkataan kunnes se ei enää ole polttavan kuumaa.
-Lisätään pähkinät tms.
-Massa kaadetaan pellille, jossa on maissitärkkelystä.
-Jauhotetaan joka puolelta ja muotoillaan pitkulaiseksi.
-Leikataan parin tunnin päästä.
Kovat keittokarkit
450 g sokeria
125g glukoosia tai hunajaa
1 dl vettä
-Keitä massa 162°C
-Sekoita joukkoon mausteet ja värit heti, eteeriset öljyt vasta hiukan jäähtyneempänä.
-Salmiakki; 6 rkl lakritsiuutetta, 2 rkl salmiakkia, anista
-Minttu; 30 tippaa minttuöljyä, vihreää väriä maun mukaan
Tryffelit
250g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhoa
2 dl tomusokeria
1 muna (ei kuitenkaan strutsin)
1 tl vaniljasokeria
rommia tai konjakkia maun mukaan
-Sulata kookosrasva, anna jäähtyä, mutta ei jähmettyä
-Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, sekoita puulastalla loput aineet munavaahtoon, rommi viimeiseksi.
-Vie taikina kylmään ja sekoittele välillä, jotta se jähmettyy tasaisesti.
-Ripottele kaakaojauhetta leivinpaperille, muotoile kahdella lusikalla taikinasta palloja ja kierittele jauheessa.
-Säilytä kylmässä.
keskiviikko 7. joulukuuta 2011
Hahkijan pikkujoulut 6.12., ihan parhaat juhlat ikinä!
Notkuvan pitopöydän antimet oli valmistettu talkoovoimin. Tarjolla oli kalaa, lihaa, uunijuureksia, salaatteja ja pikkelssejä sekä jälkiruokana puolukkarahkaa.
Kaikissa hienoissa juhlissa järjestetään myös arpajaiset. Näissä juhlissa arvat eivät maksaneet mitään; nimi vain lappuun, lappu purkkiin ja arpajaiset pääsivät alkamaan. Palkintoja oli niin paljon, että arvontaa jouduttiin jatkamaan toisella kierroksella.
Puolukkarahkan jälkeen oli vuorossa kahvipöytä ja tietenkin kakku. Hahkija ry:n perustamiskokous pidettiin 16.12.2010, joten 1-vuotiskakku oli paikallaan.
Ja lopuksi oli tiedossa tarkoin varjellun salaisuuden julkituominen. Sokerina pohjalla vuoden 2011 Hahkijaisen esittely: Maija Volanen! Vuoden Hahkijainen sai muistoksi nimityksestä pronssisen Kalevan Karhu- rintakorun, jonka luovutti yhdistyksen pj. Carita Salmari.
Hahkija mukana marsunäyttelyssä Kausalassa
Hahkijat ehtivät moneen mukaan, tässä marsunäyttelyn kahvio.
Vieraita oli aina Englannista ja Ruotsista asti.
Suomesta oli mukana neljä karvatonta marsua, jotka kaikki kuuluivat hahkijan valokuvaajalle Vilmalle.
Oikeanpuoleinen Nasse valmistui suomen muotovalioksi...
...mutta hävisi tälle ruotsalaiskaunottaralle.
Ei suostunut kasvattaja myymään vielä Suomeen.
sunnuntai 27. marraskuuta 2011
Hahkijan joulupaja aukesi!
Täällä on Hahkijan joulupaja!
Puodista voi löytää vaikka mitä jouluista.
Kahvia ja pipareita, maksu lanttilehmään jos jaksaa.
Tontut vahtivat hyllyn päällä. Kirjaavat muistiin kaiken minkä näkevät.
lauantai 19. marraskuuta 2011
Maggaraa!
Makkaramassat ovat valmiit. On koneen kasaamisen aika.
Yhdistyksen puheenjohtaja Carita asentaa luonnonsuolen täyttöputkeen. Homma sujuu, tätä on tehty ennenkin.
Makkaramassan pursottaminen ei ole niin helppoa kuin luulisi. Pieni harjoittelu alkaa tuottamaan tasakokoisia makkaroita.
Valmis kieppi kanimakkaraa.
Kalamassaa ei pursotettu suoleen vaan se rullattiin kelmuun keittämisen ajaksi.
Unohtuivatkohan nämä makkarat pistellä ennen keittämistä? Näyttää olevan hieman painetta.
Seitsemän erilaista makkaraa; kani-, kana-, riista eli hirvi-, ryyni-, lammas-, kala- ja chorizomakkara. Nyt jokainen pääsi maistelemaan mikä on oma suosikki.
Maggarapäivä oli tarkoitettu vain jäsenille. Kaikki yhdeksän osallistujaa saivat kotiinviemisiksi viisi kiloa tuhtia tavaraa. Ilman yhtään E-koodia.
Tilaa:
Kommentit (Atom)


















































